רוב הציוד המכני והכלים בתעשיה מונעים ומתודלקים על ידי סולר לתעשייה. לרוב במקומות כגון מפעלים בהן יש צריכה מוגברת של סולר לתחבורה מוצב צובר שבו יש סולר איתו מתדלקים את הרכבים, המשאיות או המלגזות. צוברים אלו הם בעלי קיבול גדול. אולם על מנת לשמר את איכות הסולר איתו מתדלקים את הרכבים יש צורך לבצע טיפול תקופתי שכולל שאיבת דלקים מהצוברים. על ידי שאיבת דלקים אנו למעשה מרוקנים את המיכל כליל ומנקים מתוכו את השאריות השונות שהצטברו תוך כדי התדלוקים, הדבר מבטיח לנו המשך אספקת סולר איכותי וללא חלקיקים למכונות. היתרון הבולט באספקת סולר לתחבורה נקי יותר הורא השמירה על המנועים מפני תקלות. על מנת להבין כיצד מתבצע התדלוק עלינו להכיר את חלקי המערכת איתה אנו מתדלקים, על כך ועוד בהמשך המאמר.
איך מתבצע תדלוק כלים בתעשייה?
כפי שציינו כאשר יש כלי רכב רבים המונעים על ידי סולר יש העדפה להתקין צובר סולר מרכזי שאיתו מבצעים את התדלוק. צובר סולר הוא מיכל מתכת אותו ממלאים בסולר או נפט לצורכי תחבורה או הסקה. אל המיכל מתחבר פילטר לצורך סינון וניקוי הסולר מחלקיקים ולכלוכים וזאת בנוסף על שאיבת דלקים המתבצעת במהלך הטיפול התקופתי, ולבסוף מחובר צינור תדלוק שבקצהו מותקנת ידית תדלוק. בצוברים תעשייתיים יש גם מונה שסופר את כמות הדלק בה השתמשנו. הסולר משמש לתדלוק גנרטורים, מלגזות, משאיות, במות הרמה ועוד. היתרון הוא נוחות החיסרון שיש צורך בתחזוקה לצוברים כגות שאיבת דלקים לצורכי ניקוי שעליהם נדבר בהמשך. ככל שיש לנו יותר כלים ממונעים הפועלים על סולר כך נעדיף, שהצובר יותקן בסמוך לכלים כלומר בסביבת המפעל וזה עדיף מאשר להזמין כל פעם משאית תדלוק. חשוב לציין כי התקנת צובר מרכזי לא מתאימה לכל אחד מסיבות שונות כאשר הראשונה שבהן היא הצורך באבטחת הצובר מפני גניבה לא אחת צובר סולר הופך להיות מוקד משיכה לגנבים אולם אם כבר החלטתם להתקין צובר במפעל שלכם הרי שמבחינת הנוחות אין כלל מקום להשוואה, כל אחד מהכלים שצריך לתדלק מגיע לעמדת התדלוק ללא צורך בבזבוז זמן יקר, בנוסף כאשר מזמינים סולר בכמות גדולה המחיר הכללי יהיה נמוך יותר.
איך מתבצעת שאיבת דלקים?
שאיבת דלקים הכרחית על מנת שנוכל לנקות את הצובר שלנו, ניקוי הצובר יבטיח אורך חיים ארוך יותר למערכות התדלות ולכלים המתודלקים. כאשר לא מנקים את הצוברים השאריות והחלקיקים שנותרים בקרקעית יכולים לגרום לבעיות כגון סתימות, פעולה לא סדירה של הכלים המתודלקים ועוד. את פעולת שאיבת דלקים מבצעים על ידי היפוך פעולת המשאבה במשאית התדלוק, אם הפעולה הסטנדרטית היא שאיבת סולר מהמיכל אל הצינור כלומר פליטה החוצה ממיכל הסולר, השאיבה יונקת דרך הצינור חזרה פנימה אל המיכל. מעבר לפעולת השאיבה של הדלקים חשוב לדעת כי נדרש רישיון להובלת הדלקים במיוחד אם זו הובלת חומ"ס וזאת בנוסף על הצורך בידע וניסיון לביצוע הפעולה על מנת שלא יגרמו נזקים או בעיות. ההמלצה הגורפת היא שכאשר תצטרכו שאיבת דלקים תוודאו כי החברה אותה אתם מזמינים היא בעלת רישיון וניסיון על מנת להבטיח לכם איכות בשירות.
ככה תשמרו על הציוד המכני שלכם
הגדרות טקסט
- גודל טקסט
- Alef
- מצב קריאה