מאות אנשים נפגעים מדי יום בתאונות עבודה עקב חוסר שימוש או שימוש בציוד שאינו איכותי שאמור להגן עליהם מפני סכנות שונות. כאשר מדובר בתאונות המסכנות את העיניים שלנו, הטיפול של העלויות בנפגעים מגיעות לאלפי שקלים, עניין שניתן לחסוך בו באמצעות רכישה של ציוד מיגון אישי מתאים ואיכותי. ציוד להגנת הפנים והעיניים נדרש כאשר עובדים בסביבות כימיות, רדיו-אקטיביות ומכניות קשות.
המון עובדים אולי אפילו רובם, אינם מודעים לכמה סביבת העבודה שלהם יכולה להיות מסוכנת לכן, המעסיקים מוכרחים לוודא כי הציוד המסוים אותו הם נותנים לעובדים הוא תקין, מתאים ומאפשר צמצום נזקים ברמה הגבוהה ביותר. ישנם המון סוגים שונים של ציוד מיגון אישי, הגנת הפנים והעיניים היא רק סוג אחד הנדרש על פי תקנות מיוחדות בהן צריך כל מקום עבודה שעלול לסכן את עובדיו לעמוד. המטרה העיקרית של ציוד מיגון אישי היא להגן על העובד מפני סיכונים בלתי צפויים ומזעור נזקים כאשר בקרת המכונות אינה יעילה מספיק.
מהו ציוד מיגון אישי
ציוד מיגון אישי מתייחס להמון סוגים שונים של ציוד. תעשיות וענפים רבים עוסקים בעבודות המשלבות חומרים, מכונות ומכשירים שונים ואף סביבת העבודה עצמה יכולה להיות מסוכנת גם כן. הציוד צריך לצמצם את הנזק אך לא תמיד מצליח למנוע. הנה כמה סוגים שונים בהם ציוד מיגון יהיה הכרחי:
- עיניים ופנים: גם אם עובד יחבוש את הכובע החזק ביותר, פניו ועיניו עלולות להיפגע. על מנת להעניק הגנה לפנים ולעיניים על העובד ללבוש משקפות מיוחדות ואפילו מגני פנים שלמים, תלוי בסוג העבודה. ציוד מיגון מהסוג הזה יגן על הפנים במהלך עבודות הכוללות שימוש בספריי צבע, עבודות עם עץ ומתכת, עבודה עם חומרים כימיים מסוכנים ועוד.
- מערכת הנשימה: ציוד מיגון אישי למערכת הנשימה צריך להגן על העובד משאיבת אבק וחומרים רעילים גם אם נדמה שסביבת העבודה אינה מסוכנת. העובדים יעבדו עם מסכות שונות לפנים, חלקן עם פילטרים מיוחדים לסינון האוויר.
- הגנת שמיעה: מאוד קשה להגדיר את הנזק למערכת השמיעה על ידי מכונות או כלים שמייצרים רעש גדול. אסור לקחת סיכון כיוון שגם אם נדמה שהרעש אינו גדול, עבודה ממושכת בסביבה רועשת עלולה להזיק לאוזניים. על המעסיקים להעניק לעובד מגני אוזניים בין אם אלו אטמים או אזניות, כל עבודה והציוד שהיא מצריכה לפי התקנות.
- הגנת הידיים: המון אנשים נפגעים מדי שנה כאשר הם עובדים עם מכונות מסוכנות והידיים והאצבעות שלהם נפגעות. על המעסיק לספק לעובד כפפות המתאימות לסוג העבודה בין אם זו עבודה עם כימיקלים, זכוכית, חשמל או כל חומר מסוכן אחר שיכול להזיק לידיים. הכפפות צריכות להיות מעוצבות בהתאם לסוג העבודה.
חשוב מאוד!
אלה היו רק דוגמאות ממש על קצה המזלג באשר לציוד מיגון אישי. ישנם המון סוגים ספציפיים המעוצבים במיוחד לכל סוגי העבודות השונות. מעסיקים, אל תתפשרו על איכות הציוד אותו אתם מעניקים לעובדים שלכם, הוא יכול למזער נזקים ואף להציל חיים.